Greystones

New clients approached us in 2016 with Greystone’s, a large renovation project for which they had fantastic ideas. Working along side our QS, we worked…

New clients approached us in 2016 with Greystone’s, a large renovation project for which they had fantastic ideas. Working along side our QS, we worked with our clients to come up with a design that fitted both their needs as a family, and one which was sympathetic to the existing building.

Our clients wanted to maximise light into the house as the original house was long, narrow and dark. Working with the Vale Planning Department we were able to substantially increase the living space, utilising space from the very large garden to the rear of the property.

In late 2016 Greystone’s was demolished internally, leaving only the front exterior walls. It was then extended to the rear and a new configuration of rooms installed to both the upstairs and downstairs living areas. A large galley hallway with sweeping stairs and a vaulted ceiling let light stream into the property and really emphasises its true beauty. The property also received a new roof in clay tiles to match those already in place.

On the first floor, 3 bedroom’s and a master bathroom have been transformed into a master suite with large bedroom, dressing room and en-suite bathroom, a second bedroom with en-suite shower room, and two further bedrooms with large master bathroom.

On the ground floor the large entrance hallway with vaulted ceiling gives way to a large family living room with log burning fire, a good size dining room, downstairs WC, and large kitchen dinner with bespoke kitchen and Everhot range cooker. The kitchen leads out onto a patio area which is hugged by a beautiful stone wall, flower beds and grass area.

The front of the property was landscaped and a new stone drive with stone wall installed giving ample parking for all of the family cars. This project took nine months from concept to completion.

Date: 26/10/2017